• [ Kossuth Rádió ]

FOGADALOM HELYETT ÚJÉVI CÉLOKAT! [SOUND!]

Egészségesebben élek, leszokom a dohányzásról, jobban figyelek a szeretteimre... Ezek a leggyakoribb újévi fogadalmak, amiket az emberek szilveszter éjjel tesznek. A kutatások azonban azt mutatják, hogy az újévi fogadalmak már februárban kudarcba fulladnak. Mégis, mi az oka ennek?

F. Takács István a Kossuth Rádió vendége volt. Itt hallgatható meg az interjú, de a cikk is folytatódik, hasznos tippekkel!

Az újévi fogadalmak csak bizonyos szempontból speciálisak. Gondoljunk bele, évközben is hányszor akarunk változtatni szokásainkon. Hányszor mondjuk azt magunknak, hogy majd hétfő reggeltől lemegyek futni. Vagy majd február elsejétől nem iszok annyi kávét. Számtalanszor várjuk a változást egy határvonaltól. Csak az a baj, hogy a változáshoz több kell. Egészen röviden: ne fogadkozzunk! Fogalmazzunk inkább úgy: milyen céljaim vannak erre az évre. Így sokkal könnyebb lesz elkerülni azokat a buktatókat, amik miatt az újévi fogadalmaink már februárban sikertelenné válnak. Összeszedtem, milyen a jó cél!

[ 1. ] Egy van belőle


Mert az agyunk nem bír el sok céllal. Egy-két célt tűzzünk ki magunk elé! Erre a gondolkodásunk egész évben tud majd fókuszálni.

<