top of page
  • [ M1 ]

Z-GENERÁCIÓ ÉS CSALÁD [VIDEÓ!]

Pokoljárásnak és túlélőtúrának nevezi a karácsonyi időszakot egy véleményvezér blogger. Miért? És mi a megoldás akkor, ha a gyerek tablettel vagy telefonnal ül le vacsorázni a családdal? F. Takács István szerint nem kell harcolni ellene. Hanem meg kell harcolni vele!

M1 | MA REGGEL | 2017. 12. 24. Nemrég arról írtam itt az [F2F] Blogon, hogy a Z-sek mennyit nyomkodják az okostelefonjukat és mire használják azt. A cikk lényegét itt újra összefoglalom:

2017-ben jelent meg egy Vodafone-kutatás, amely megmutatta, mennyi időt töltenek a fiatalok internetezéssel és okoskészülékkel. A felmérésben közel 600 ember vett részt. A mintát 3 korcsoportra osztották: 16-21 évesek, 22-29 évesek és a 30 fölöttiek. Vagyis a válaszadók között az oktatás és a munkaerőpiac szempontjából két nagyon fontos generáció is van: az Y- és a Z-generáció.

De miért fontos tudni, hogy a 24 órából mennyi időt vesz el az online világ? És hogy az okoskészülékeket mire használják? Mert ez sokmindent befolyásol! Például azt, hogy hogyan kellene ezeket a fiatalokat tanítani. De azt is, hogy miért más munkavállalók a Z-sek és az Y-osok, mint az idősebb kollégáik.

De kik is ők? És miben segíthet egy coach?

Sokszor, sokan kérdezik, hogy a Z, az Y és az A jelzés pontosan kiket jelölt. Azok is, akik beletartoznak ezekbe. És azok is, akiknek ilyen korú gyerekeik vannak. Itt a táblázat:

Én tipikus harmincas vagyok. Szeretem ugyan a telefonomat, és gyakran nézem is a közösségi felületeimet, de egy kis időre hajlandó vagyok lerakni. Néha nehezem értem az ötvenes kollégáimat, és kíváncsian figyelem, hogyan gondolkodnak a világról azok, akik tízzel kevesebbek nálam. Izgalmas helyzet ez! Értjük egymást? Vagy eldumálunk egymás mellett? Mi coachok pedig éppen abban segítünk, hogy a különböző generációk [meg]értsék egymást!

F. Takács István viselkedéselemző | vezető coach

 

Comments


POSZTOK

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
bottom of page