top of page

MI A COOL MUNKAHELY? [VIDEÓ!]

Mi a coolmunka és mi a cool munkahely? Mit gondolnak a tizenévesek a munkáról? És milyen kihívásokkal néznek szembe a cégek, ha fiatalokat alkalmaznának? Erről beszélgettünk az M2 Petőfi TV-ben.

2018-ban érettségiznek az első igazi Z-generációs fiatalok. Vagyis egyre több a Z-generációs a munkaerőpiacon. Menedzserek és cégvezetők közben arra panaszkodnak, hogy óriási a fluktuáció: pár évet eltöltenek egy adott cégnél, és már állnak is tovább. Kérdés: ez miért jelent problémát? A cégek szerint azért, mert a fiatalok éppen akkor mennek el, amikor már van rutinjuk és lehetne rájuk építeni.

F. Takács István a Petőfi TV-n: itt a videó, de a cikk is folytatódik!

Mi a megoldás?


A legújabb trend az, hogy a cégek versenyezne. Verseny zajlik a jó és a képzett munkaerőért. És verseny zajlik arról: melyik munkahely a legcoolabb.

Ma már nemcsak a munkavállalónak kell alkalmazkodniuk a cég elvárásaihoz, hanem a cégnek is ahhoz, amit a dolgozó elvár: wifi, lazább munkaidő, gyors belső kommunikáció. Egy építőipari cég vezetője például azt mesélte, hogy náluk a munkahelyi kvadozás óriási siker és csábító tényező.

Faktorok, elvárások, soft skillek

Ha már coolmunka és cool munkahely, akkor soft skillek! Magyarországon ritkán használt kifejezés ez, egyelőre csak a top


business school-ok oktatóanyagában szerepel. Olyan elvárások ezek, amelyeknek ma már szinte minden komolyabb és menőbb cégnél meg kell felelni. Aki pedig karriert épít, annak ismernie kell!

A világ változik. Az idősebb menedzsereknek ma már tisztában kell lenniük a fiatalabb generáció igényeivel. De igaz ez fordítva is: a fiatal munkavállalóknak is tudniuk kell, hol a határ, és hogy az elvárásokért cserébe minőségi munkát várnak el tőlük! :-)


F. Takács István

pszichológus | vezető coach

 

#f2fcoaching #f2fstudio #businesscoach #lifecoach #okostelefon #tanácsadás #kiégés #coaching #pszichológia #lelki #viselkedés #viselkedéselemző #gyerek #nevelés #szülő #netfüggőség #telefon #függőség #oktatás #junior #z-generáció #siker #sikerkép #pénz

POSZTOK

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Blogger - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
bottom of page